Torsdag d. 10. oktober 2019, kl. 19:00

Kirkens Korshærs hjemløseorkester: Baggårdsbandet.

Det var en stor dag, da 4 mennesker fra Kirkens Korshærs varmestuemiljø i Odense mødtes for at lave musik med hinanden. Gadepræsten Peder Thyssen havde inviteret dem, fordi musikken altid har betydet meget i Kirkens Korshær, og fordi gadepræsten havde fået en donation fra Odd Fellow Logen i Odense, så der kunne købes instrumenter. En meget vigtig grund til at gå i gang med projektet var også, at der var nogle utroligt dygtige musikere blandt brugerne.

Hvem var det så, der kom med: Alle havde været hjemløse på et tidspunkt, eller var det stadig. Nogle havde et misbrug, som mere eller mindre prægede deres liv. Og alle ville gerne noget andet med deres liv. De ville gerne lave musik.

Begyndelsen var en smule tung. Når man spiller i band, kræver det disciplin og fremmøde, og at man kan lide at være sammen. Det lykkedes ikke rigtigt i starten. Nogle gik og andre kom til, så der efterhånden blev seks. Seks, der havde kemi med hinanden, så man glædede sig til at være, øve og drikke kaffe sammen. Særlig kaffen blev vigtig, for den var med til at knytte bandet sammen til det, det også er i dag: et socialt band. Man er hinandens netværk, hvor man lytter, græder, skændes og læsser af på hinanden. Altid i gensidig respekt og med tavshedspligt.

For bandets medlemmer har dette netværk og musikken betydet noget at stå op til hver dag, en højnelse af deres personlige værdighed og et bedre liv. Man er ikke længere dem, andre ser ned på, som ikke kan noget, og som man i bedste fald har medlidenhed med, når man har mistet grebet om sit liv.

Baggårdsbandet kan noget og vil noget: gøre mennesker glade med deres musik, være ambassadører for brugerne i Kirkens Korshær med budskabet om, at de også er mennesker og at man kan rejse sig igen, når det er gået skævt, og at gøre Kirkens Korshærs arbejde blandt Danmarks marginaliserede kendt.

Koncertforedraget er arrangeret af Agerskov, Arrild, Branderup, Tirslund og Toftlund Sogne.

Melvang 9, 6520 Toftlund, Danmark
Pris 50 kr. inkl. kaffe og kage